Page 26 - Tezhib 1. Ünite
P. 26

1. ÜNİTE







                 Muhallebi Pişirme Tekniği:

                Şimdi bu aşamaları sırasıyla öğrenelim:




















             1) Suda eritilen şap ve jelatine suda eritilmiş yarım bardak nişasta eklenir.














                                                          2) Eklenen malzemeler sürekli karıştırılır.




















              3) Boza kıvamına gelince ateşten indirilir.  4) Kaymak tutmaması için üzeri naylon ile kaplanır.
                BİLGİ KUTUSU
                MURAKKA MUHALLEBİSİ PİŞİRME USULÜ
                Malzemeler:
                1 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası, 1 su bardağı su, 1 çay kaşığı jelatin, 1 nohut tanesi büyüklüğünde şap
                Çeyrek bardak su içinde nişasta suda eritilir ve kenarda hazır bekletilir. Tencereye bir bardak su konulur ve içinde
             jelatin ve şap eritilir. Suyun içine nişasta ağır ağır  eklenir ve hızlıca karıştırılarak toplaklanmaması  sağlanır. Ateşten
             indirilen  muhallebinin kaymak tutmaması için üzerine naylon kapatılarak hava alması önlenir ve soğumaya bırakılır.




                                                       36
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31